Futsal 2HMNL Jesenje Siscia

Visoka pobjeda u Krapini

U 5. kolu 2.HMNL Zapad ekipa Mnk Jesenja dočekala je Mnk Sisciu iz Siska, a mi dočekali prvu njihovu pobjedu na domaćem parketu u ovoj sezoni. Da podsjetimo, iz 4 kola imali smo dvije pobjede i dva poraza, ali bodove smo donijeli iz Bjelovara i Rijeke dok se u Krapini do ove nedjelje nismo veselili. No od ozljede nam se oporavio Hanžić, a ekipi se priključili Švaljek i Turniški, teško smo protiv ‘fenjeraša’ mogli kiksati s takvim pojačanjima.

Trener je ovaj put u početnoj postavi odlučio spojiti mladost i iskustvo pa su Jelovečki, Artić, Jedvaj i Sandro Vincelj dobili uz sebe najiskusnijeg, Kovačeca. 5 minuta su lomili još svježeg protivnika, a u 6. ga načeli golom Kovačeca. Možemo slobodno reći da ono što su oni lomili, Hanžić, Pasariček, Švaljek i Klasić su svojim ulaskom i angažmanom slomili. Dva gola Hanžića i jedan Švaljeka u 7. i 8. minuti odvele su utakmicu u mirne vode prema zadanom cilju, na pauzu se otišlo s 8:1. Na pauzi se čulo da niti nekoliko prisutnih desetogodišnjaka više nije vjerovalo da se Siscia može vratiti u drugom dijelu.

Tako je i bilo. Trener Kovač iskazao je povjerenje svim igračima iz širokog kadra kojim trenutno raspolaže, a oni su mu se odužili na najbolji mogući način. Iako je prednost bila velika u drugom dijelu, nije bilo ‘švercanja’ u obrambenim zadaćama niti sebičnosti u napadu. Utakmica je završila s visokih 14:3 uz pregršt atrakcija na terenu odnosno poteza ‘za publiku’. Za više detalja o sudionicima i strijelcima možete posjetiti link –> https://hns-cff.hr/matches/54001055/jesenje-siscia-14-3/.

Bila je to utakmica kakvu bi voljeli svaki put gledati na domaćem parketu. Dinamična, prepuna prilika i puno golova u mreži gostiju te tri boda na našem kontu. Digli smo se na 5. mjesto tablice i zadržali status najefikasnije ekipe 2. HMNL Zapad. Vjerujemo da će svi dečki koji su bili na raspolaganju biti i na vikend utakmici protiv Mnk Petrinjčice te da ćemo nastaviti pozitivan niz odnosno nepobjedivost na gostovanjima. Sretno ekipa!

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 488 - Today Page Visits: 1