Vikend za pamćenje

Nakon subotnje pobjede seniora protiv ‘nepobjedive’ Gorice na red su u nedjelju došli juniori i za našu ekipu još jedan naoko nepobjediv protivnik. Najveća futsal akademija Hrvatske, dosad neporaženi u prvenstvu juniora, redoviti sudionik državne završnice u futsalu, jednom riječju MNK Uspinjača Gimka, protivnik kojeg u kategoriji mladeži od osnutka kluba nismo uspjeli pobijediti, niti oteti mu bod. Svaka serija ima svoj kraj, ovu smo prekinuli možda u najvažnijem mogućem trenutku za našu mladež.

Ekipa Mnk Jesenja od početka se postavila domaćinski. Uzeli su konce igre u svoje noge, držali protivnika daleko od gola i strpljivo čekali pravu priliku. Jednu su dočekali već u 3. minuti kad je na uigranu akciju, Vidović sa 8-9 metara ljevicom savladao golmana gostiju. Nažalost dozvolili smo gostima da se brzo vrate u igru, u 5. minuti lijevi bok je probio hrvatski reprezentativac Lovro Cigler, navukao dva igrača na sebe i predao loptu Glavašu koji sigurno realizira pored nemoćnog Patrika Pavića. Oprezna igra na obje strane obilježila je prvo poluvrijeme, no lijeva noga je danas bila sretna za nas, u 12. minuti ljevicom je zabio Artić. Vodstvo od 2:1 zadržali smo do pauze.
Gimka se sa pauze vratila puno agresivnija, radili su pritisak na našoj polovici, a s dovoljno velikim kadrom igrača mogli su to izdržati do kraja utakmice. Izdržali smo do 22. minute kad je na 2:2 poravnao Ramić. Gimka nije bila zadovoljna i nastavila je kod našeg posjeda natjeravati naše igrače po terenu dok smo mi na njihov posjed disciplinirano čekali na centru. Pokušavao je Cigler osloboditi se i udarcima iz daljine ugroziti naša vrata, no nije uspio. Nažalost nisu prolazile niti naše kontre, izostala je kvalitetna završnica. Kad smo već svi mislili da će utakmica završiti 2:2, što ne bi bilo nepošteno prema nikome, prolazi uigrana kombinacija trenera Rumbaka, golman na prvu odbija udarac Vidovića, no akciju prati i spretno zabija Leon Jedvaj. Proslavili smo kao ulazak u polufinale svjetskog prvenstva, no ostalo je 40 sekundi i protivnik uvodi igrača-golmana. Bile su to duge sekunde, no izdržali smo i bili bliže četvrtom golu nego protivnik trećem. Slavlje na parketu moglo je početi, a nastavilo se u svlačionici, van dvorane…

Čestitke Patriku Paviću, Borni Klasiću, Branku Artiću, Leonu Jedvaju, Matiji Vidoviću, Borni Ptičaru, Renatu Strahonji, Roku Kranjčecu, Lovri Paviću, Karlu Košulju, Martinu Kuhti i treneru Renatu Rumbaku. Slavite dečki, zaslužili ste! Odigrali ste odgovorno, dobili važnu utakmicu i pokazali zajedništvo na terenu i van njega. Sedam vikenda uzastopno punog plijena seniora, tri od tri juniora, vikend na ponos svakom Zagorcu, kraj 2021. za pamćenje svakom navijaču MNK Jesenja, ponijet ćemo sve to u Novu godinu.

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 900 - Today Page Visits: 2