Na ponos igračima tog uzrasta i klubu koji je godinama radio na njihovom razvoju…

Od prvog okupljanja pionirskog uzrasta u Osnovnoj školi Jesenje desetak je dječaka iz Jesenja predvođenih tadašnjim trenerom Brankom Digulom imalo svoje snove. Jedni su sanjali kako će nastupiti za seniore Mnk Jesenja pred punom dvoranom u Krapini, drugi kako će osvojiti Kutiju Šibica, treći kako će igrati 1. HMNL za Futsal Dinamo, no teško je zamisliti da je netko od njih u tom trenutku sanjao nastup za Hrvatsku reprezentaciju.

Dječaci su vrijedno radili, ekipa se nadograđivala, pristupili su joj odlični igrači velikog nogometa omladinskog pogona Zagorca iz Krapine željni malog nogometa, talentirani igrači malog nogometa iz općina Đurmanec i Radoboj. Jedni su bili nestrpljivi i odustali, drugi su se vratili velikom nogometu, treći odlučili ostaviti loptu i ganjati cure. Ostali su najuporniji, četiri su godine radili pod trenerskom ‘palicom’ Renata Rumbaka i postigli vrhunske rezultate. Svi već znamo da je osvojeno juniorsko prvenstvo Hrvatske regije Zapad ispred Pule, Rijeke, Dinama, Gimke te da su ti dečki postali i prvaci Hrvatske sa Srednjom školom Krapina ispred 435 drugih škola.

No za neke niti to nije bio vrhunac, uslijedili su pozivi za U19 reprezentaciju Hrvatske. Prvo su pozive za kamp u Brežicama dobili Branko Artić i Matija Vidović te branili boje Hrvatske U19 reprezentacije na prijateljskim utakmicama s Francuskom u lipnju. Ovog mjeseca je Leon Jedvaj pozvan na kamp Hrvatske U19 reprezentacije u Delnice, a uslijedio je i poziv Branku Artiću na pripreme reprezentacije za odlazak na U19 Europsko prvenstvo u Španjolsku.

Nema veće časti i ponosa za jednog igrača tog uzrasta i klub koji je godinama radio na razvoju tih mladića. Vjerujemo da su ponosni treneri, suigrači iz juniora, igrači-mentori iz seniorskog pogona i volonteri kluba, nećemo ih nabrajati po imenu, godinama su dio kluba i mogu se pronaći u drugim objavama ovog portala. Futsal je timski sport, ovo je uspjeh svih nabrojenih, cijela ekipa mora dobro raditi na terenu da bi netko zabio gol, a cijeli pogon mora raditi odlično da bi netko otišao na U19 Euro. Dečki koji su zabili gol i ovi pozvani u reprezentaciju svjesni su toga i zahvalni.

Velika je to stvar za Zagorski mali nogomet, najveći nakon osvojenog 2. mjesta na Euru 2019. godine Matea Mužara, a zvuči nestvarno za Općinu Jesenje kad znamo da su dva od tri nabrojena mladića iz te općine sa manje od 2000 stanovnika. Vjerujemo da će pred početak nove sezone to biti poticaj mladićima koje čeka juniorsko natjecanje Regije Zapad, ali i seniorima da nastave svoju mentorsku misiju na ponos cijelom Zagorju u 2. HMNL Regije Zapad.

3-2-Jesenje