Fotex - Jesenje juniori 2021

Siječanj bez poraza?!

Naši su juniori odigrali treću natjecateljsku utakmicu u 2021. godini i zabilježili treću pobjedu.

Mjesto odigravanja bio je Vidovec, a ugostila nas ekipa Mnk Fotex Junajted. Utakmica se odigrala 29. 01. 2021, a počela je u 20 sati i 30 minuta. Bio je to možda i najjači protivnik do sad, jedna organizacija koja sve ulaže u mlade odnosno već godinama ima samo kadetske i juniorske kategorije. Vrlo su uspješni u tome, prošlu sezonu juniori su im igrali play off, a kadeti bili drugoplasirani i zajedno s našima zbog korone ostali bez državne završnice.

Utakmica je započela izuzetno obrambeno disciplinirano s obje strane, tek poneka prilika iz kontre kojima nisu ozbiljno ugroženi vratari. Koliko se tvrdo igralo pokazuje i rezultat prvog dijela, 0:0 stoji vrlo rijetko na poluvremenu u futsal igri, a još rijeđe kad su na suprotnim stranama ekipe mladeži. Dugo se čekalo na pogodak i u drugom dijelu, no u zadnjih 7 minuta bio je pravi vatromet. Povela je ekipa Fotexa u 30. minuti jednim udarcem s 10 metara, lopta se provukla između igrača i bilo je prekasno za reakciju golmana. Domaćini su već sljedeće minute povećali vodstvo i činilo se da je to nemoguće stići nakon što 30 minuta nismo uspjeli zabiti. No svi već dobro znamo da kod juniora ništa nije nemoguće, a dobro nam je došao i 6. akumulirani domaćina. Vidović to rijetko promašuje i ovaj put smanjuje rezultat na 2:1. Joker Švaljek u idućoj minuti zabija sa 9 metara za 2:2, a Kuhta završava lijepu kontru za 3:2. Mogao nas je Vidović odvesti u mirne vode novim desetercem, no odlučuje pričekati reakciju golmana i ne uspijeva ga prevariti. Minutu i 40 sekundi prije kraja domaćin izjednačava, učinilo se za konačnih i fer 3:3. No ekipa trenera Rumbaka vreba priliku i ponovno Ptičar stavlja točku na i. Jedanaest sekundi je ostalo do kraja susreta i znalački čuvamo loptu za veliko slavlje. detalje možete pronaći na linku stranica HNS-a.

Ovo je prva pobjeda ove generacije nad Fotexom u možda i najvažnijoj utakmici do sad. Pobijeđen je direktni konkurent za Play off, preuzeli smo 1. mjesto na tablici i čekamo Goricu u Krapini za dva tjedna puni samopouzdanja.

Siječanj 2021. možda je i jedan od najuspješnijih mjeseci za Mnk Jesenje, imamo tri juniorske i jednu seniorsku pobjedu iz ukupno 4 susreta. Svakako pravo osvježenje, nakon tmurne 2020. godine. Još da seniori danas, 31. siječnja u 19 sati, zaključe mjesec pobjedom protiv Bjelovara…

3 – 2 – Jesenje

Total Page Visits: 991 - Today Page Visits: 1