Seniori startali u novu sezonu

Poštovani čitatelji i ljubitelji futsala, ušli smo u sezonu 2021/2022 u kojoj Mnk Jesenje brani boje zagorskog malog nogometa. Vani je zahladilo, poslovi na zagorskim bregima su pri kraju pa ćemo vjerujem imati više vremena i za omiljeni dvoranski sport. Nažalost i ova sezona je započela sa strogim COVID mjerama koje nam praktično onemogućuju prisustvo gledatelja na tribinama. No naši mladi dečki pod vodstvom trenera Kovača prkose pandemiji svojim zalaganjem i sportskim duhom.

Osvrnimo se sad i na utakmicu koju je nas nekoliko sretnika pratilo s tribina dvorane Srednje škole u Krapini. Slobodno mogu reći da je trener Kovač na iznenađenje mnogih u početnu postavu uvrstio izuzetno mlade dečke, prosjek prve petorke bio je 18.5 godina. Da on najbolje poznaje situaciju i da se hrabrost isplatila dečki su pokazali u prvom poluvremenu. Jedvaj u 2. minuti, Vidović u 4. te kapetan Artić u 11. minuti pridonjeli su jednosmjernoj utakmici i vodstvu od 3:0. Igrači koji nisu mogli nastupiti pa su se našli na tribini rekli su da je definitivno trebalo biti 5:0. Malo smo se opustili pa su nas gosti iznenadili u 12. minuti i smanjili na 3:1, a jedina mrlja tog dijela susreta je 5 prekršaja na kontu koji nam prijete kaznenim udarcem s 10 metara. To se i dogodilo u 19. minuti, a večeras odličan Jelovečki nije uspio spriječiti smanjenje rezultata na 3:2.

Drugo poluvrijeme je bilo malo drugačija priča, gosti su bili puno agresivniji i ravnopravan takmac na terenu. Bila je to tvrdo i čvrsto poluvrijeme bez promjene rezultata do 33. minute, a nitko od domaćina na klupi i tribini nije pomislio da bi se utakmica mogla izgubiti. No dogodilo se upravo to. Ponovno opterećeni sa 5 prekršaja ostavljamo gostima više prostora dok oni hvataju rezultat i napadaju. Od 33. do 37. minute gosti sa 3 gola preokreću rezultat na 3:5, a trener Kovač uvodi igrača-golmana i pokušava nas vratiti u susret. Uspjeli smo smanjiti i vratiti vjeru golom Vidovića u 39. minuti. No sudbina nam je zapečaćena 10 sekundi prije kraja susreta golom gostujućeg kapetana Ostovića za konačnih 4:6.
Realno, zaslužili smo ovom predstavom barem bod, no možemo sa sigurnošću tvrditi da je porazu kumovalo neiskustvo igrača jer smo propustili dokrajčiti protivnika odnosno čuvati rezultatski kapital od 3 gola prednosti. Mi smo pak dopustili da se gosti vrate u igru i dozvolili da prelome susret na svoju stranu.

Iako razočarani poslije utakmice možemo biti ponosni na ovu predstavu, reakciju mladih igrača na terenu, podršku iskusnijih  Bosaka, Klasića i Puljeka te rad trenera u pripremnom periodu. Nadamo se da će se oporaviti večeras ozljeđeni Pasariček te što prije priključiti Hanžić, Švaljek i Vincelj kako bi pokazali što mogu igrači s područja Jesenja, Đurmanca, Radoboja i Krapine u 2. HMNL. Prilika za veliki rezultat pruža se već u utorak na vrućem terenu u Rijeci gdje vlada euforija osnutkom HMNK Rijeke, a susreti se organiziraju uz podršku Armade s tribina. Sretan put i veseli povratak ekipi.

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 725 - Today Page Visits: 3