Pripremne utakmice

Pripreme za početak sezone su u završnoj fazi, a ekipa Mnk Jesenja odigrala je dvije prijateljske utakmice s prvoligašima.

Prva utakmica odigrana je u subotu 5. rujna, gostovali smo kod Mnk Uspinjača Gimke. Igralo se 3 puta po 20 minuta bez zaustavljanja vremena. U prvoj trećini utakmice bili smo bolja ekipa i poveli golom Jurića, no igrači Uspinjača Gimke uspjeli su izjednačiti do kraja tog prvog dijela utakmice. Druga trećina utakmice protekla je u čvrstoj igri s obje strane i po nekoliko lijepih prilika koje su ostale neiskorištene. Na golu Mnk Jesenja u tom se periodu izvrsnim obranama istaknuo mladi golman Valentino Jelovečki, a golova nije bilo niti s jedne strane. Treći period otišao je na stranu domaćina rezultatom 2:0 pa je krajnji rezultat na semaforu bio 3:1. Trener Kovač priliku je dao svim igračima pa su za Jesenje nastupili i juniori Artić i Vidović.

U petak 18. rujna ugostili smo ekipu Mnk Alumnus Sesvete. Igralo se u dvorani u Stubici također tri perioda po 20 minuta bez zaustavljanja vremena. Prvih desetak minuta bili smo bolja ekipa imali više loptu u nogama i držali protivnika na njegovoj polovici. No nije bilo konkretnih udaraca na gol i prave opasnosti za protivnika. Nažalost primili smo gol iz kontre i digli ekipu Alumnusa iz letargije. U periodu drugih dvadesetak minuta konačno smo iskoristili dobru igru i premoć na terenu. Eurogolom Pasaričeka i golom Baneka preokrenuli smo susret i zasluženo vodili. Ekipa Alumnusa uspjela je izjednačiti do kraja susreta i dokazati da nije bez razloga sudionik 1. HMNL. Trener Kovač je i ovom prilikom iskušao sve igrače, a debi na golu imao je i junior Jagušić. Pojačanja su opravdala očekivanja, sjajno su se uklopili s ostatkom prošlogodišnje ekipe pa se veselimo početku sezone.

Obzirom na trenutnu situaciju s dvoranskim sportovima u Hrvatskoj, možemo biti zadovoljni pripremnim periodom. Odaziv na treninge bio je odličan, uvijek igrača za dvije ekipe. Dolazili su oni iskusni i oni najmlađi. Nijedan trening nisu propustili dečki iz Zagreba, a redovito su dolazili i naši Zagorci. Hvala igračima na zalaganju u ovom pripremnom periodu, sigurno su zaradili malo sreće koja će ih pratiti idući vikend na gostovanju u Bjelovaru. Vjerujemo u pobjedu i uspješan ulazak u novu sezonu!

3-2-Jesenje !!!

Total Page Visits: 719 - Today Page Visits: 1