Poraz u četvrtfinalu Kupa

U utorak 12. 10. 2021. ekipa Mnk Jesenja odigrala je četvrtfinale kupa Regije Zapad protiv HMNK Rijeka. Meč je počeo u 20 sati i 15 minuta u Rijeci.

Naši dečki došli su se nadigravati s protivnikom o čijoj igri ne znamo puno jer su tek osnovali klub, ali znamo da imaju podršku grada i kluba HNK Rijeka. S takvom podrškom i euforijom znali smo da neće biti lako se nositi, no usprkos tome odlično smo ušli u utakmicu. Pojačani Filipom Hanžićem i Sandrom Vinceljem u odnosu na prvenstvenu utakmicu protiv Otočca, prvo poluvrijeme bili smo bolja ekipa na terenu i triput vodili. 1:0, 2:1 pa 3:2 vodila je naša ekipa minutu prije kraja poluvremena, no na poluvrijeme se otišlo bez prednosti odnosno rezultatom 3:3.

Prema prikazanoj igri očekivali smo neizvjesno drugo poluvrijeme i dobili smo ga do 2 minute prije kraja susreta. Rijeka je povela 4:3 u 26. minuti, no Hanžić je poravnao u 29. Utakmica se prelomila na stranu Rijeke u 33 minuti kad primamo gol i zabijamo si sami nesretan autogol. Uspjeli smo smanjiti na 6:5 u 37. minuti i pokušali izjednačiti igračem-golmanom u zadnje dvije minute susreta. Taj rizik ostavlja prazna vrata i često donosi pokoji gol u vlastitoj mreži, nama je donio 3. Konačnih 9:5 za Rijeku iz naše perspektive izgleda ružno, ali svi koji smo gledali utakmicu znamo da ne prikazuje odnos snaga na terenu. Da to nije samo naše mišljenje potvrđuje i članak futsal portala Crofutsal.

Isplatilo se pogledati 4 gola Hanžića koji je Druga dimenzija odnosno klasa kojom se rijetko koji klub u ovom rangu natjecanja može pohvaliti. Mogli ste vidjeti i napadački odličnu predstavu 17 godišnjeg Jedvaja koji je asistencijom i golom još jednom dokazao treneru da se može ravnopravno nositi sa seniorskom konkurencijom.

Hvala veseloj družini sa slike na zalaganju, odličnoj utakmici i vremenu odvojenom na daleko putovanje u Rijeku. Želimo im više sreće na prvenstvenom gostovanju u Bjelovaru!

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 412 - Today Page Visits: 1