Nikad jača 2. HMNL Zapad

Počele su pripreme seniora u uvjetima kakve i nismo priželjkivali, no prvo okupljanje bilo je u prelijepoj dvorani u Zaboku koja nam je u Zagorju trenutno jedina dostupna. Dečki je nisu štedjeli niti je trener štedio njih jer natjecanje počinje već ovaj mjesec. Osvrnimo se dakle malo na sezonu koja je pred nama.

U sezoni 2020/2021 za natjecanje seniora prijavilo se rekordnih 11 ekipa, prošle sezone bilo ih je 9.  Očekuje nas nikad veća, jača i zanimljivija 2.HMNL Zapad!

Izgleda da ‘Korona kriza’ nije negativno utjecala na razvoj futsala u Hrvatskoj, priključila su se 2 nova kluba i jedan povratnik u drugoligaško društvo. Osnovan je novi klub Futsal Gorica koji sa iskusnim igračima ima velike ambicije. Za natjecanje se prijavila i MNE Veruda iz Pule, ekipa koja je uglavnom sudjelovala na malonogometnim turnirima odlučila je pomrsiti račune na Zapadu. MNK Lošinj se nakon jednogodišnje pauze vraća u natjecanje i ima sigurno puno toga za reći.

Sezona započinje kup utakmicama 22. rujna, no Mnk Jesenje je slobodno u pretkolu pa prvi kup nastup ima u četvrtfinalu kao domaćin pobjedniku susreta Mnk Novi Marof i Mnk Siscia Sisak. Planirani termin četvrtfinala je 29. odnosno 30. rujna 2020. Vjerujemo da će dečki biti zdravi i spremni za taj susret. Eventualno polufinale u Krapinu bi nam dovelo pobjednika susreta Futsal Pula – Mnk Lošinj.

Liga počinje 26. rujna, a nas čeka gostovanje u prvom kolu protiv Mnk Bjelovara. U drugom kolu dočekujemo jaku Goricu, a u trećem putujemo u Istru kod Futsal Pule. Obzirom da su nam pripreme tek počele, ovo je izuzetno težak raspored za start prvenstva. No možda je to i dobro jer su dečki svi zdravi i prije svega željni malog nogometa.

Ekipi seniora želimo dobre pripreme i sreću na predstojećim nastupima, a našim vjernim pratiteljima dobro zdravlje i skori povratak na tribine!

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 1189 - Today Page Visits: 1