Ipak se nastavlja

Obzirom da 2. HMNL po kategorizaciji HNS-a pripada jednom od najviših stupnjeva natjecanja, nastavlja se seniorsko futsal natjecanje. Seniori Novog Marofa i Jesenja iskoristili su priliku da odigraju zaostali susret 2. HMNL Zapad. Susret je u organizaciji Mnk Novi Marof odigran 6. 12. 2020. godine u Sportskoj dvorani Ljubeščica.

Početak sezone 2020/2021 za Mnk Jesenje je za zaborav kao i cijela 2020. godina za Hrvatsku. Vodstvo kluba odlučilo je ostatak sezone iskoristiti za pomlađivanje ekipe pa su gurnuli u vatru mladiće kako bi stekli prijeko potrebno iskustvo za sezone koje dolaze. Trener Kovač hrabro je u Marofu postavio na teren početnu petorku u kojoj su trojica bili sedamnaestogodišnjaci. Protiv ekipe koja je prošle godine igrala kvalifikacije za 1. HMNL i koja je samo tri boda od vodeće ekipe 2. HMNL trenutno, bio je to riskantan potez koji u futsalu može rezultirati i dvoznamenkastom brojkom primljenih pogodaka. Iako konačni rezultat sugerira drugačije igrao se susret ravnopravnih protivnika, a igrači Mnk Jesenja predvođeni kapetanom Rumbakom dobro su blokirali protivnika i stvarali prilike. Razlika u godinama i iskustvu presudila je na stranu domaćina koji je zabio iz jedne uigrane korner akcije te iskoristio 5 naših individualnih pogreški za konačnih 6:0. Sigurni smo da će se broj individualnih grešaka kroz utakmice smanjivati te vjerujemo da protivnici većinu neće iskoristiti. Mi ćemo svakako stvarati još više prilika, a sigurno ih realizirati više nego na ovom susretu.

Uz dečke koje imamo i malo strpljenja, budućnost i razvoj futsala u Zagorju nisu upitni. Sljedeća utakmica je već u nedjelju 13. 12. 2020. u Krapini protiv MNK Siscia Sisak. Vjerujemo da će dečki biti zdravi te da će ekipa na domaćem parketu pokazati koliko im znače dobri treninzi, igranje protiv renomiranih protivnika i nakon samo tjedan dana napraviti rezultatski iskorak. Susret će se odigrati bez gledatelja, a moći ćete ga pratiti preko naših društvenih mreža od 19 sati.

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 436 - Today Page Visits: 4