Intervju s trenerom seniora MNK Jesenja

U sezoni 2019/2020 seniorsku ekipu Malonogometnog kluba Jesenje vodit će Dino Kovač. Dino Kovač relativno je novo trenersko ime na karti Futsala u Hrvatskoj. Kao igrač, u 13 godišnjoj futsal karijeri, bio je višestruki prvak Hrvatske i osvajač kupa Hrvatske s Malonogometnim klubom Nacional iz Zagreba. Do 2018. godine bio je još aktivni igrač Malonogometnog kluba Rugvica. Kao trener uspješno je vodio hrvatsku reprezentaciju na Socca svjetskom malonogometnom prvenstvu u Lisabonu 2018. godine, a vodit će je i u listopadu ove godine u Grčkoj Kreti. Posjeduje futsal C licencu pa će sigurno uz spomenuto igračko iskustvo dići futsal igru u Jesenju na višu razinu. Radujemo se suradnji s takvim futsal imenom te smo mu odlučili postaviti nekoliko pitanja nakon preuzimanja ekipe.

  1. Dino, dobrodošel v Jesenje. Kakvi su prvi dojmovi?!

Evo odradili smo dva treninga, veseli me broj igrača na treningu jer sam čuo da je prošle godine to bio najveći problem. Malo je problem što neki dečki nisu navikli na futsal jer dosta je njih s velikog nogometa, ali vjerujem da ćemo njih prešaltati kroz neko vrijeme na futsal kretnje i sheme.

  1. Kako ste zadovoljni kadrom?! Ima li potencijala odnosno odskače li netko?!

Pa posebno mi je drago vidjeti dva tri kadeta koji su fizički moćni, vidi se da imaju jako dobru tehniku i nadam se da od njih možemo napraviti za godinu dvije jako dobre igrače.

  1. Kakvi su planovi i ciljevi za sezonu?!

Ciljevi za sezonu su, biti što bolji. Ići ćemo svaku utakmicu na pobjedu. Nije cilj ući u prvu ligu, no potući ćemo se sa svima pa ako se ukaže prilika iskoristiti je. Mislim da su Novi Marof i Pula favoriti za prvo mjesto. Vjerujem da smo mi odmah iza njih, a svima obećajem da iz Krapine neće odnijeti bodove.

  1. Slijedi kup utakmica protiv Raba doma i otvaranje prvenstava na domaćem parketu protiv Petrinjčice. Kako komentirate ždrijeb odnosno raspored?!

Ova kup utakmica protiv Raba svakako će nam dobro doći za uigravanje odnosno kao priprema za prvenstvo. Neće biti lagano jer je natjecateljska utakmica i tu ćemo vidjeti naše pravo stanje. Većina tih dečki je nova u futsalu, ali vidim da imaju volju i želju. Imam je i ja zato vjerujem da ćemo napraviti puno dobrih stvari s malonogometnim klubom Jesenje.

  1. Hvala lijepa, želimo Vam puno sportske sreće i uspjeha!

Hvala Vama!

Total Page Visits: 1341 - Today Page Visits: 1