Na Ivanje i Dan Općine Jesenje Malonogometni klub Jesenje organizirao je četvrti po redu futsal turnir za mladež, ovaj put pod nazivom Futsal Cup juniori Jesenje 2022, a mogli su se natjecati igrači 2003. godište i mlađi.

Sudjelovale su ekipe:
Grupa1
Kr-Bau
SD Đurmanec
Božo i prijatelji

Grupa2
Autospot Ivanec
Papi i prijatelji
Caffe bar kod Tonija

Grupa3
Đezeri
Radograd
Prijatelji

Grupa4
CB Barca
Žuniori
Lepi dečki

Nakon razigravanja po skupinama u polufinale su prošle prvoplasirane ekipe iz svake skupine: SD Đurmanec, Caffe bar kod Tonija, Radograd i CB Barca.

Ekipa SD Đurmanca u polufinalu je išla na ekipu Caffe bar kod Tonija. Iako rezultat 5:1 za SD Đurmanec sugerira lagan prolazak u finale Tonijevi dečki su pružili dobar otpor, pokazali da su zasluženo stigli u polufinale, no na kraju su fer pružili ruku u tom trenutku boljoj ekipi.

Drugo polufinale bilo je značajno interesantnije. CB Barca i Radograd pokušavali su brzim kontrama doći do prednosti, prva je uspjela CB Barca, no igrači Radograda uzvratili su na isti način. Priliku za pobjedu imao je Radograd minutu i pol prije kraja susreta iz deseterca, nakon 6. akumuliranog prekršaja, no promašili su gol i dozvolili da o pobjedniku odlučuju šesterci. S(p)retnija je tu bila ekipa CB Barce i zasluženo ušla u finale.

Finale je bilo taktičko nadmudrivanje dvije odlične ekipe. Ekipu CB Barce činili su mladići Zagorca iz Krapine, Mladosti iz Zaboka i Klanjeca sve već redom prvotimci seniorskih pogona tih ekipa dok su boje ekipe SD Đurmaneca branili igrači MNK Jesenja i Srednje škole Krapina. Bio je to ujedno i neformalni sraz dvojice trenutnih U19 reprezentativaca Hrvatske te igrača Mnk Jesenja, Matija Vidović predvodio je ekipu CB Barce dok je Branko Artić bio dio ekipe SD Đurmaneca. Prvi gol postigla je ekipa SD Đurmaneca i na pauzu se otišlo s 1:0. U drugom poluvremenu su poravnali igrači CB Barce, no ubrzo je svojim drugim pogotkom u finalu Leon Vincelj donio novu prednost Đurmanecu. Konačan rezultat bio je 2:1, velikim zalaganjem na terenu i odličnom igrom pobjednik turnira postala je ekipa SD Đurmanec.

Obzirom da su u skupini imali dvije pobjede 12:0 i 2:1 te dobili polufinale s 5:1 i finale s 2:1 u regularnom dijelu, možemo čestitati ekipi SD Đurmaneca te Vitomiru Vincelju, Branku Artiću, Karlu Košulju, Borni Ptičaru, Renatu Strahonji, Dorianu Vincelju i Leonu Vincelju na zasluženom osvajanju ovogodišnjeg prvog mjesta. Ekipi je na terenu nedostajao, no sa klupe je srčano vodio Lovro Pavić Baci. Čestitke i ekipi CB Barce na drugom mjestu te ekipi Radograda koja je završila kao treća, lijep je to uspjeh na ovako jakom turniru. Pojedinačne nagrade prema odluci sportske komisije turnira dobili su: Vitomir Vincelj za najboljeg golmana, Jurica Renato Bogović za najboljeg igrača, a najbolji strijelac turnira bio je Leon Vincelj. Čestitke dečkima na zasluženim nagradama.

Druženje mladića i posjetitelja potrajalo je od 19 sati u petak do 3 sata idućeg dana. Sretni smo što se nitko nije ozlijedio na terenu i što je sve prošlo bez incidenata na terenu i oko terena.  Možemo biti ponosni što su na turniru sudjelovale ekipe iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije i što je privukao najbolje pojedince iz juniorskih pogona velikog i malog nogometa. Zahvaljujemo Općini Jesenje na pokroviteljstvu!

Vjerujemo u jednako kvalitetan i posjećen turnir mladeži i iduće godine, a vidimo se u subotu navečer na seniorskom malonogometnom turniru ‘Za Ljepoga’!