Dva nova uspjeha seniora

Ekipa seniora Mnk Jesenja odigrala je prva dva kola u drugom dijelu sezone 20/21. Protivnici su bile ekipe Mnk Bjelovar i Mnk Lošinj.

Utakmica protiv Bjelovara odigrana je 31. siječnja u dvorani Srednje škole Krapina. Prva domaća utakmica nakon povratka domaćih dečki koji su branili boje Jesenja i u prvoj ligi. Vidjelo se od samog početka da su pojačanja mladoj ekipi Jesenja i na terenu se činilo kao da je Jesenje još u borbi za 1. HMNL, a ne Bjelovar. No u zadnje dvije minute poluvremena primamo tri gola i unatoč dobroj igri na semaforu je nakon prvog poluvremena stajao rezultat 0:4. Kako nekome u tom trenutku objasniti da si bolja ekipa na terenu? Uspjeli su to dečki u drugom poluvremenu, izašli su na teren goropadno i kao da se ništa nije dogodilo u prvom dijelu. Strpljivo su pokušavali i nagradilo ih u 31. minuti kad je Matija Artić petom skrenuo loptu u mrežu Bjelovara. Taj pogodak dao im je krila i pojačao vjeru u preokret. Redom su zabijali Švaljek, Hanžić i Boronjek, a na semaforu je ostalo još 5 minuta za pobjednički gol. Imali smo više snage u završnici, dali su dečki sve od sebe, no nažalost lopta nije htjela niti u prazan gol. Na kraju možemo biti zadovoljni s 4:4 i što smo se uspjeli vratiti nakon razočaravajućeg rezultata prvog poluvremena. Detalji o susretu na linku prema stranicama HNS-a.

Gostovanje kod posljednje plasiranog Lošinja 7. veljače, svi misle, trebalo bi biti odrađivanje laganog posla. Pozicija domaćina na tablici je više odraz kazni nego slabe igre i rezultata, ekipa Lošinja je izuzetno nezgodna ekipa, protivnik koji igra dinamično i na gol više pa niti u jednom trenutku nisi siguran je li ostvarena prednost dovoljna. No krenulo je dobro po nas, Levak je opalio iz slobodnog udarca po golu, prihvatio od golmana odbijenu loptu te zakucao za 1:0. U 6. odnosno 7. minuti Švaljek i Hanžić otpočeli su svoje serije, a do kraja susreta svaki su sa po 4 gola vodili Jesenje do pobjede. Posebno smo se razveselili golu Puljeka u 38. minuti jer naš Krešo odrađuje lavovski obrambene zadatke na poziciji zadnjeg igrača, a lijepim udarcem prebacio je sve igrače i donio nam prvu dvoznamenkastu pobjedu u sezoni. Utakmica je odigrana u izuzetno jakom ritmu i svih 10 igrača koji su nastupili za Jesenje prolilo je mnogo znoja da bi ekipa došla do pobjede. Detaljnije o sudionicima i kretanju rezultata na sljedećem linku.

Hvala treneru i igračima na  4. utakmici u nizu bez poraza, nadamo se nastavku iduće nedjelje, sretno kod Otočca. Važnije, od samih rezultata natjecanja, je istaknuti pristup na treninzima i terenu odnosno kako dečki rade jedan za drugoga. Kad su igrači 100% ‘unutra’ raste zadovoljstvo, a dolaze na vidjelo rezultati osobnog i ekipnog napretka. Samo jako i tako dalje…

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 1059 - Today Page Visits: 2