Bez borbe do 6 bodova

Mogao je naslov biti i ‘Minus 6 plus 6’ u oba slučaja se ima što za obrazložiti.

Minus 6? Ostali smo bez 6 bodova i 23 postignuta gola nakon što su ekipe Mnk Škurinja iz Rijeke te Mnk Siscia iz Siska istupile iz 2. HMNL Zapad. Put u Rijeku te čekanje na dolazak ekipe iz Siska nisu se isplatili, bodovi, golovi i organizacija susreta bačeni su u vjetar. Najviše možda žalimo za postignutim golovima iako smo i bez njih 23 najefikasnija ekipa lige.

Plus 6? Ekipa seniora zaradila je 3 boda, bez borbe, gostovanjem kod ekipe Mnk Zagreb 92 na način da su naši dečki došli na utakmicu, domaći igrači bili spremni na terenu, no nije bilo liječnika odnosno liječnice. Čekalo se 15 minuta, domaćin nije osigurao liječničku službu, a delegat presudio da se utakmica neće odigrati što nam je donijelo 3 boda za zelenim stolom HNS-a. Bez obzira na 3 boda i 3:0 za nas, dečki su bili željni igre, pojavili su se u jakom sastavu i htjeli dokazati da izvrsna predstava protiv Marofa nije bila slučajnost.
Tri boda bez borbe zaradila je i ekipa juniora koja je svoj susret trebala odigrati u ponedjeljak 29. 11.2021. Gosti su otkazali dolazak na zakazani termin i presudili u našu korist. Trebao je to biti prvi natjecateljski susret za naše juniore i čekali su ga kao ‘zapete puške’, no nažalost nije došlo do odigravanja istog. Bez obzira na ishod svi bi radije da se susret odigrao.

Ovi primjeri samo pokazuju kako se teško živi u malom nogometu u ova pandemijska vremena i koliko trebamo biti zahvalni našim dečkima koji ginu za klub te Upravi koja osigurava egzistenciju kluba.

Vikend koji je pred nama čekaju nas izazovi koje ćemo teško proći na ovakav način. U subotu u 19 sati i 30 minuta, u Krapini gostuje ekipa seniora HMNK Rijeke. Ekipa koja je pred početak sezone imala znatno veće ambicije, no nekoliko poraza promijenilo je ciljeve. Ipak, ekipa je organizacijski i financijski stabilna, dugoročni je projekt s podrškom HNK Rijeke i Armade te je pitanje vremena kad će igrati kvalifikacije i ući u 1. HMNL. Naši dečki ih spremno dočekuju i vjeruju da mogu do novog slavlja.
Juniori nam gostuju u nedjelju 5.12.2021. u Novom Marofu. Termin odigravanja je zakazan za 17 sati, a domaćin zasigurno sprema osvetiti seniorsku ekipu. Vjerujemo da će naši dečki odigrati zrelo i odgovorno te se vratiti u Krapinu s 3 nova boda. Sretno ekipa!!

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 818 - Today Page Visits: 1