7. pobjeda seniora u nizu

Planirali smo se javiti novom objavom u ponedjeljak ili utorak nakon seniorske pa juniorske utakmice no seniori svojim pristupom i pobjedom protiv Gorice obvezali su nas da im posvetimo zaseban nedjeljni post.

Put u Goricu u pravilu je nešto za što bi trebalo izmisliti ime, a ne zvati gostovanjem. Uvijek nepotrebne tenzije, pritisak na suce i protivničku ekipu debelo iznad granica normale. Bogu hvala naši dečki nisu podlegli, a i suci su se othrvali.

Krenimo na sam tijek igre u kojem je domaćin poveo već u 2. minuti preciznim udarcem Petrovića poslije prekida. No vodstvo ne traje dugo jer stvar u svoje noge uzimaju Hanžić i Švaljek, akcija iz futsal priručnika gdje pivot drži igrača leđima te gura loptu u malo praznog prostora, u ovom slučaju Švaljek je najbrži i siguran realizator. U pokušaju igre domaćina golmanom-igračem, iz kola u kolo bolji i razigraniji, Dino Pasariček otima loptu na sredini terena pa zabija za 1:2. Dvije precizne duboke lopte Artića na Hanžića podigle su naše vodstvo na 2 razlike, vodili smo 1:3 i sa 2:4 otišli na pauzu. Kad bih osobno birao MVP-a lige prvog dijela prvenstva 2. HMNL Zapad, Hanžić bi bio taj. Osim golova i asistencija kojima je doprinio pobjedama Jesenja s njim na terenu svaki igrač uvijek ima barem jedno rješenje, a možemo taj odabir pojačati i činjenicom da je baš svaka utakmica u kojoj je Hanžić nastupio dobivena. Ova u tom trenutku još ni izdaleka nije bila dobivena. Jedan od bivših igrača MNK Jesenja Tino Ćirjak smanjio je na 3:4 već u 25. minuti. Ponovno se ukazao Hanžić koji ovaj put sam oduzima loptu domaćinu na centru i povisuje na 3:5. Kod rezultata 4:5 domaći predstavnik pokazuje za malonogometne terene rijetko viđeno nedolično ponašanje. Nakon jedne, iz njegove perspektive krive odluke sudaca, ulazi na teren i pokušava se fizički obračunati sa oba suca te ih ‘časti’ pogrdnim riječima. Da bi izbjegli ozbiljne sankcije čak i snimatelj iz Velike Gorice okreće kameru i ne prikazuje sve što se desilo. Nakon toga suci sviraju svaki ‘muški’ kontakt protiv nas i dolazimo brzo na 5 prekršaja, priznajem čak da ih mogu razumjeti nakon onakvog ponašanja prema njima. Usprkos tome ponovno odlazimo na 2 razlike, brza kontra i veza Pasariček Hanžić za 6:4. Pritisak domaćina s igračem-golamnom donosi ploda i rezultat je 5:6 u 36. minuti, još uvijek dovoljno vremena i za preokret. No igra igračem-golmanom nosi svoje rizike, Gorica ih je višekratno iskusila u ovom meču, naš vratar baca loptu za kontru u 38. minuti iz koje si domaćin zabija autogol za 5:7. Sviran nam je i 6. prekršaj, domaćinu zadnja nada da se vrati u igru, no spriječio je to odličan Jelovečki. Zasluženih 5:7 u zadnjoj službenoj utakmici seniora u 2021. godini.

Da se razumijemo niti jedna ekipa ne može dobiti 7 utakmica u nizu bez desetak zdravih i kvalitetnih igrača. Uz već istaknutog Hažića, moramo spomenuti i nemjerljiv doprinos Kovačeca i Švaljeka od kako su se priključili ekipi, mladih i već afirmiranih igrača 2. HMNL Jelovečkog, Pasaričeka, Vidovića i Jedvaja, 18-godišnjeg kapetana Artića, pouzdanog Puljeka i Klasića, brzonogog Sandra Vincelja i bombardera Levaka te vratara Habjanca koji strpljivo čeka svoje prilike i neprestano bodri suigrače s klupe. Kucaju tu na vrata i mnogi juniori od kojih su Dorian Vincelj i Lovro Pavić u 2021. već zabilježili prve minute seniorskog staža.

Pobjedom protiv Gorice, kojoj je ovo bio prvi gubitak bodova, vratili smo neizvjesnost prvenstvu. Trenutno su na vrhu 4 ekipe u 2 boda razlike i proljetni dio biti će izuzetno zanimljiv za sve ljubitelje malog nogometa. Nestrpljivo ga čekamo i vjerujemo u odličan početak 2022. godine za zagorski futsal.

3-2-Jesenje

Total Page Visits: 726 - Today Page Visits: 2